- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Česnek | 2 |
Voda | 270 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Cibule | 9 |
Čočka | 20 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, polévkové koření, pepř mletý, majoránka
Energetická hodnota celkem: 758 kJ
Bílkoviny (g): 6,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Přebranou čočku pečlivě propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme téměř doměkka. Během vaření podle potřeby doléváme horkou vodou. Na tuku osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku. Za neustálého prošlehávání zásmažku zalijeme vlažnou vodou, uvedeme do varu, přidáme drcenou majoránku, pepř a česnek utřený se solí a pozvolna vaříme za občasného prošlehávání alespoň 20 minut. Do základní polévky s kořením a česnekem přidáme uvařenou čočku a znovu krátce povaříme. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a ještě důkladně povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.